Времето

София
16.01.2022, 12:53
Предимно слънчево
Предимно слънчево
1°C
Усеща се като: 5°C
Налягане: 1030 mb
Влажност: 69%
Вятър: 4 km/h С
Ветровито: 4 km/h
UV-Index: 2
Изгрев: 7:54
Залез: 17:19
Прогноза за 17.01.2022
Ден
Предимно слънчево
Предимно слънчево
5°C
Нощ
Предимно облачно с виелица
Предимно облачно с виелица
-2°C
 

Google Навигация вече налична за Android и iOS в България

Follow us on Facebookyoutube

Днес Google анонсира следващата си стъпка в развитието на Google Maps за мобилни устройства в България – Google Maps Navigation (Beta) за телефони, които оперират с Android 2.2 (или по-нова версия) и iOS 5.1 (или по-нова версия). Наличната вече Google Maps Navigation (Beta) с Интернет свързана GPS навигация или ‘satnav’ система осигурява постоянна гласова навигация при шофиране, като част от опциите на Google Maps за мобилни устройства.

Google Maps Navigation (Beta) използва мобилния Интернет през телефона, за да предостави най-новите карти и маршрути за шофиране, посредством безплатно приложение. Навигационната програма на Google се актуализира на регулярна база с най-новите данни от Google Maps, което означава, че не е нужно потребителите да закупуват подобрения на картите или ръчно да ги актуализират през устройствата си.

Google Maps Navigation е създадена изцяло на базата на Интернет свързана GPS система, която дава възможност на потребителите да търсят определена локация, чрез гласови команди. В допълнение към опцията за търсене на конкретен адрес, Navigation дава възможност и за търсене на дадено място по търговско наименование. Можете просто да кажете „София” или „Летище София” и Google навигацията ще ви упъти към желаното място. Navigation Beta има множество опции, включително намирането на допълнителни места по пътя като бензиностанции, ресторанти и паркинги.

Google Maps Navigation (Beta) предлага много удобства :

○ Лесна за ползване: Google намира вашата дестинация. Просто напишете или кажете мястото и Google Maps Navigation (Beta) го намира, по същия начин както бихте търсили и в Google Maps. Няма нужда да знаете адреса. Грешно написаните места се коригират автоматично, а тези, които потенциално са с еднакви имена и могат да се объркат, излизат като различни резултати от търсенето, така че потребителя сам да реши кое е правилното място.
○ Винаги актуална: Няма нужда от обновяване или изтегляне на по-нова версия, тъй като винаги съдържа най-новите карти, търговски обекти и информация за трафика. Връзката с Интернет гарантира използването на най-актуалните данни от Google Maps. Не се налага закупуването на по-нови карти или ръчна актуализация на мобилния телефон. Тъй като за столицата ни вече е налична и услугата Google Traffic, можете да получите и препоръки как да избегнете задръстванията в София.
○ Преглед чрез Street View или сателит: Вижте пътя си чрез Street View или 3D сателитни изображения с опцията на Google за висока резолюция на образа. Различните нива в Google Maps ви дават възможност да видите заобикалящата ви среда извън трафика, да погледнете от близо дадено сложно кръстовище или да видите витрините на даден магазин.
○ Безплатна за смартфони: Както и Google Maps, Navigation (Beta) е безплатна за ползване (Забележка: таксите за мобилен пренос на данни са в сила). В допълнение и защото е част от телефона ви, не се налага да носите със себе си друго устройство.
○ Безопасна: Вече не се налага да гледате екрана на телефона си, за да следите пътя. Можете просто да слушате напътствията.

Google Maps Navigation Beta за мобилни устройства е поредният продукт на Google, който става достъпен у нас, след обявяването на Street View за България.

За да ползвате Google Maps Navigation Beta, потърсете и изтеглете най-новата версия на ‘Google Maps’ в Play, Android и Apple App Store.

Вижте повече: http://www.kaldata.com/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments

commentsНапишете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.