Времето

София
24.07.2019, 9:53
Облачно
Облачно
19°C
Усеща се като: 19°C
Налягане: 1020 mb
Влажност: 77%
Вятър: 7 km/h З
Ветровито: 7 km/h
UV-Index: 2
Изгрев: 6:10
Залез: 20:56
Прогноза за 25.07.2019
Ден
Слънчево
Слънчево
28°C
Нощ
Предимно ясно
Предимно ясно
15°C
 

ТРИНОГИТЕ НА КАТ С 14 КМ/Ч ТОЛЕРАНС (ВИДЕО)

Follow us on Facebookgoogle_plusyoutube


Ново техническо средство за контрол на скоростта

Ново техническо средство за контрол на скоростта пробва днес пътна полиция на изхода на кв. "Дивдядово" в посока Шумен. Първите нарушители вече са факт, утре да очакват честитки.

Публикувахте от Радио Шумен в 12 март 2018 г.

С 14 км/ч толеранс към шофьорите ще бъдат настройвани новите 28 преносими камери на КАТ.

От вчера полицията в Шумен започна да ги използва, пише „Телеграф“. Камерата бе позиционирана по средата на пътя Шумен – Дивдядово след ограничение от 50 км/ч. Една дузина шофьори бяха засечени с превишена скорост само за четвърт час по време на премиерата на новия мобилен лазерен радар ARH CAM-S1. Разликата между него и досегашните “апаратчета” в патрулките е, че засича скоростта с помощта на лазерен лъч, автоматично разпознава номера на автомобила и обработва данните за неговия собственик и най-опасното за шофьорите – снима и в тъмната, и в светлата част на денонощието. Ако автомобилът премине със скорост над зададената в устройството, възпроизвежда пет снимки и една от тях отива като честитка за шофьора. Докато екипът се прибере в двора на КАТ, фишовете вече са изготвени.

Междувременно вчера стартира полицейска операция на Пътна полиция, насочена срещу тези, които забравят да ползват обезопасителни колани. Тя се провежда у нас и в цяла Европа и ще продължи до 18 март. Ако шофьор бъде спипан с колан, но пътникът до него е без такъв, двамата ще отнесат по 50 лева глоба. Водачът ще плати същата сума и ако вози не един, а повече нарушители. Ще се следи и дали пътниците на задните места са с колани.

Снимки и видео: БНР, Радио Шумен

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments

commentsНапишете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.