Времето

София
24.05.2019, 12:21
Предимно облачно
Предимно облачно
18°C
Усеща се като: 17°C
Налягане: 1010 mb
Влажност: 55%
Вятър: 22 km/h ЗСЗ
Ветровито: 22 km/h
UV-Index: 3
Изгрев: 5:56
Залез: 20:51
Прогноза за 25.05.2019
Ден
Частично слънчево и дъжд с гръмотевици
Частично слънчево и дъжд с гръмотевици
21°C
Нощ
Частична облачност
Частична облачност
9°C
 

ТРИНОГИТЕ НА КАТ С 14 КМ/Ч ТОЛЕРАНС (ВИДЕО)

Follow us on Facebookgoogle_plusyoutube


Ново техническо средство за контрол на скоростта

Ново техническо средство за контрол на скоростта пробва днес пътна полиция на изхода на кв. "Дивдядово" в посока Шумен. Първите нарушители вече са факт, утре да очакват честитки.

Публикувахте от Радио Шумен в 12 март 2018 г.

С 14 км/ч толеранс към шофьорите ще бъдат настройвани новите 28 преносими камери на КАТ.

От вчера полицията в Шумен започна да ги използва, пише „Телеграф“. Камерата бе позиционирана по средата на пътя Шумен – Дивдядово след ограничение от 50 км/ч. Една дузина шофьори бяха засечени с превишена скорост само за четвърт час по време на премиерата на новия мобилен лазерен радар ARH CAM-S1. Разликата между него и досегашните “апаратчета” в патрулките е, че засича скоростта с помощта на лазерен лъч, автоматично разпознава номера на автомобила и обработва данните за неговия собственик и най-опасното за шофьорите – снима и в тъмната, и в светлата част на денонощието. Ако автомобилът премине със скорост над зададената в устройството, възпроизвежда пет снимки и една от тях отива като честитка за шофьора. Докато екипът се прибере в двора на КАТ, фишовете вече са изготвени.

Междувременно вчера стартира полицейска операция на Пътна полиция, насочена срещу тези, които забравят да ползват обезопасителни колани. Тя се провежда у нас и в цяла Европа и ще продължи до 18 март. Ако шофьор бъде спипан с колан, но пътникът до него е без такъв, двамата ще отнесат по 50 лева глоба. Водачът ще плати същата сума и ако вози не един, а повече нарушители. Ще се следи и дали пътниците на задните места са с колани.

Снимки и видео: БНР, Радио Шумен

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments

commentsНапишете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.