Времето

София
16.01.2022, 13:03
Предимно слънчево
Предимно слънчево
1°C
Усеща се като: 5°C
Налягане: 1030 mb
Влажност: 69%
Вятър: 4 km/h С
Ветровито: 4 km/h
UV-Index: 2
Изгрев: 7:54
Залез: 17:19
Прогноза за 17.01.2022
Ден
Предимно слънчево
Предимно слънчево
5°C
Нощ
Предимно облачно с виелица
Предимно облачно с виелица
-2°C
 

В Шумен Забранено за мотористи

Follow us on Facebookyoutube

В Шумен община и полиция излизат на война с мотористите. Част от пътищата в града вече са забранени за мощните машини на любителите на високите скорости.

До две седмици в сила ще влезе тоталното ограничение за движение на рокери до любимото им място – панорамния път на Шуменското плато. Решението е на общината, по искане на местната полиция, но мотористите не го приемат.

„Единственото ми превозно средство е мотоциклетът и защо един автомобил може да премине от тук, да отиде до Стария град, пък аз с моя мотоциклет не мога, каква е разликата между един автомобил и моя мотоциклет”, попита Денислав Слаев

Шефът на „Пътна полиция” в града Радослав Георгиев обаче каза, че с тази категория водачи проблемите са от години – мотоциклетисти, които извършват нерегламентирани състезания, карат на задна гума с изключително мощни превозни средства и са много опасни за всички граждани.

Мотористите имали идея в определен ден от седмицата, в диапазон от няколко часа, да имат право, например на Паметника „да си правят каквото си искат” със съдействието на полицията.

Тази идея обаче не се приела, а мотористите не са потърсени преди да се вземе решението за забрана. От общината твърдят, че основния мотив за забраната е безопасността.

„Именно за създаване на тяхната, за тяхната безопасност беше това решение, мисля че е разумно предложението на комисията и решението”, което взе каза зам.-кметът Митко Киров.

Шуменци признават, характерният звук на моторите често ги стряска. Според хората борбата на институциите с рокерите е необходима.

Мотористи и институции вероятно няма да се разберат. Предстои да се реши дали да не се забрани движението на мотори и в град Шумен, през тъмната част от денонощието. Дали това ще стане факт все още не е ясно, въпросителна има и относно законосъобразността на тези забрани, защото мотоциклетистите са пълноправен участник в движението според Закона за движение по пътищата.

btv.bg

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments

comments1 коментар в: В Шумен Забранено за мотористи

  • Колеги мотористи, до кога ще ни тъпчат правата и ще ни обиждат? Затова ли плащаме тези данъци за машините си?, технически прегледи и застраховки, та нали сме пълноправни участници в движението! 200лв данък (лукс било) 100лв застраховка, 50 преглед и ни забраняват да караме… Цяла София сме с вас!

Напишете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.